Recepty Špagety v bazalkovej omáčke

Suroviny

350 g špagiet
1 hrsť bazalky
1 cibuľa (malá)
2 strúčiky cesnaku
200 ml smotany na varenie
50 ml kyslej smotany
30 g parmezánu
8 cherry paradajok
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie

Špagety v bazalkovo-smotanovej omáčke s lahodnou chuťou čerstvých potravín sú hotové za pol hodiny.

Postup

1

Špagety uvaríme podľa návodu.

2

Na rozohriatom oleji orestujeme pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu.

3

Pridáme nakrájané lístky bazalky, strúhaný parmezán a zalejeme smotanami. Osolíme, okoreníme. Na miernom ohni varíme 10 minút.

4

Hotovou omáčkou polejeme špagety.

5

Podávame zmiešané s nakrájanými plátkami paradajok.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept