Recepty Špagety s mäsovými guľkami

Suroviny

½ balenia špagiet
Na mäsové guľky:
250 g mletého bravčového mäsa
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa (malá)
1 PL parmezánu (strúhaného)
½ ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
1 PL olivového oleja
Na paradajkovú omáčku:
400 g paradajok (pasírovaných)
1 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 štipka soli
provensalské korenie
bazalka (čerstvá)

Postup

1

Cibuľu nakrájame na drobné kocky a zmiešame s mäsom. Osolíme, okoreníme.

2

Pridáme pretlačený cesnak a olej.

3

Nastrúhame parmezán a všetko dobre zmiešame.

4

Zo zmesi tvoríme malé guľky, ktoré poukladáme na plech na pečenie a pri 220 °C pečieme 20 minút.

5

Omáčka: Na oleji osmažíme rozdrvený cesnak, zalejeme paradajkovou šťavou. Pridáme soľ, korenie a necháme zovrieť.

6

Uvaríme špagety, na ne poukladáme mäsové guľky a prelejeme omáčkou.

7

Podávame ozdobené lístkami bazalky a posypané troškou parmezánu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Aktuálne ponuky

1 / 3