Recepty Sobíci na špajdliach
Suroviny
600 g hladká múka špaldová
200 g cukor práškový
400 g zmäknuté maslo
2 ČL vanilkový extrakt
1 vajce
2 žĺtky
200 g horkej čokolády
50 g masla
Praclíky, červené a biele lentilky
Popis

Zo všetkých surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme 2 hodiny postáť v chladničke. Potom rozvaľkáme na cca 3 mm, vykrajujeme malé kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 10 minút na 180 °C.


Po upečení necháme vychladnúť. Dve sušienky plníme čokoládovou nátierkou, džemom či mletými orechmi zmiešanými s džemom. Necháme cez noc postáť v chlade a uležať.


Na druhý deň do hotového koláčika vpichneme špajdľu a každý obaľujeme v rozpustenej čokoláde s maslom, ktorú sme si pripravili nad parou. Ozdobíme cukríkmi v tvare očí a nosa a praclíky vložíme do plnky v tvare sobích parohov.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4