Recepty Smotanové kombinácie s pórom
Suroviny
1 PL masla
2 ks póru
1 smotanu na šľahanie
½ ČL soli
400 g suchých cestovín, najlepšie dlhých (špagety, tagliatelle a pod.)
Popis

Postup

Pór zbavíme korienkov a odkrojíme tak, aby nám ostalo asi 5 cm aj zo zelenej časti. Pozdĺžne ho prekrojíme a nakrájame asi na pol centimetrové kúsky. Vo veľkom hrnci dáme variť osolenú vodu. Keď vrie, pridáme cestoviny a varíme podľa typu cestovín. V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme pór a dusíme asi 3 minúty na strednom plameni. Všetko zalejeme smotanou, osolíme a necháme variť. Keď sú cestoviny al dente, ocedíme ich a pridáme do hrnca, v ktorom máme smotanu. Smotana nám medzičasom trošku zhustne. Cestoviny premiešame a môžeme podávať. Nemusíme pridávať nič iné, alebo môžeme trošku posypať parmezánom. TIP: Ak chcete experimentovať s chuťami, môžete do omáčky pridať 3 lyžice paradajkového pyré alebo sušené huby, ktoré ste si predtým namočili v mlieku. Výbornú chuť omáčky zvýraznia slanina alebo mrazený hrášok. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4