Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, odstránime šupku a nastrúhame ich na strúhadle. Pridáme múku, soľ a vajíčko. Hmotu spracujeme na mäkké cesto a necháme oddýchnuť.
Slivky umyjeme, prepolíme a odstránime kôstku. Následne cesto vyvaľkáme, nakrájame na štvorčeky a do každého vložíme polovicu slivky a vytvarujeme do guľôčky. Tie varíme v osolenej vriacej vode a po vyplávaní na povrch ešte 2 minúty.
Hotové guľky potom vyberieme z vody, potrieme rozpusteným maslom a posypeme podľa chuti makom a cukrom, pomletými orechmi alebo opraženou strúhankou.