Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Slivky umyjeme, odkôstkujeme a dáme na plech. Posypeme 20 g cukru a pečieme 25 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C. Upečené slivky nahladko rozmixujeme a dáme do menšieho hrnca. Prisypeme zvyšný cukor a na miernom ohni varíme 10 minút, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom ich necháme 10 minút chladnúť a primiešame šľahačku. Chvíľu metličkou šľaháme tak, aby sme do zmrzliny dostali vzduch. Následne masu prelejeme do mrazuvzdornej nádoby a dáme zamraziť. Každú polhodinu ju však dobre premiešame. Po 4 hodinách je zmrzlina hotová. Pred podávaním necháme zmrzlinu 5 minút postáť pri izbovej teplote, aby sa lepšie naberala.