Recepty Slávnostný červený šalát

Suroviny

1 červená kapusta (približne 650g)
2 červené jablká (nakrájané na kocky)
50 g vlašských orechov (nahrubo nasekaných)
5 PL červeného vinného octu
2 PL medu
2 červené cibule (nakrájané na kocky)
250 g cvikly (varenej, nakrájanej na kocky)
2 pomaranče
3 PL želé (z červených ríbezlí)
2 PL olivového oleja

Postup

1

Rozštvrťte kapustu, potom vyrežte biely hlúbik v dolnej časti a dajte ho bokom. Kapustu najemno nakrájajte a dajte do veľkej misky s cibuľou, jablkami, červenou repou a vlašskými orechmi. Navrch jemne nastrúhajte kôru z pomarančov.

2

Z vrchnej aj spodnej časti pomaranča trocha odrežte tak, že pomaranč bude môcť samostatne stáť. Malým zúbkovaným nôžom sa zbavte kôry a jadierok. Držte každý pomaranč nad miskou, vylupnite mesiačiky do misky a rovnako nechajte stiecť aj akúkoľvek šťavu. Do misky taktiež vytlačte všetku šťavu, ktorá tam ešte ostala. Mesiačiky vyberte, nahrubo nakrájajte a pridajte do šalátu.

3

Vmiešajte ocot z červeného vína, želé z červených ríbezlí, med a olej do pomarančového džúsu a následne zamiešajte do šalátu. V chladničke šalát ostane čerstvý po dobu 3-4 dní.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept