Recepty Slávnostná panenka s marhuľami
Suroviny
1 väčšiu bravčovú panenku vcelku
100 g sušených marhúľ
50 g nelúpaných mandlí
čerstvý tymian
soľ
mleté čierne korenie
1 väčšiu bravčovú panenku vcelku
100 g sušených marhúľ
50 g nelúpaných mandlí
čerstvý tymian
soľ
mleté čierne korenie
Popis

Bravčovú panenku umyjeme, osušíme a nahusto prešpikujeme prepolenými marhuľami a celými mandľami, pridáme aj tymian. Poriadne ju osolíme, okoreníme a z každej strany sprudka opečieme na olivovom oleji. Dozlata osmažené mäso podlejeme 2 dcl bieleho vína alebo vývarom a pod pokrievkou ho asi 20 minút dusíme, aby vnútri nebolo celkom surové. Keď to budeme mať, mäso vyberieme a do výpeku môžeme pridať lyžicu masla alebo 100 ml smotany na zjemnenie omáčky. Podávame so zemiakovou kašou. Na kocky nakrájané uvarené zemiaky vymiešame (nie ponorným mixérom, aby sa nelepili!) s horúcim mliekom, maslom a vanilkovou dreňou. Vanilkové semiačka vyberieme zo struku tak, že si ho priečne prerežeme na polovicu a semiačka jemne vyškrabeme. Prázdny struk môžeme vložiť do nádoby, v ktorej skladujeme cukor. Získame tak domáci vanilkový cukor.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4