Recepty Škoricová roláda

Suroviny

120 g polohrubej múky
½ ČL prášku do pečiva
½ ČL sódy bikarbóny
1 ČL mletej škorice
1 ČL sušeného zázvoru
¼ ČL mletého čierneho korenia
¼ ČL muškátového orieška
¼ ČL soli
5 vajec (veľkých)
120 g kryštálového cukru
2 ČL kandizovaného zázvoru
Plnka:
250 g smotanového syra (alebo mascarpone izbovej teploty)
7 PL masla (izbovej teploty)
200 g práškového cukru
ČL vanilkového cukru

Postup

1

Rúru vyhrejeme na 160 °C. Menší plech na pečenie vystelieme papierom.

2

V mise zmiešame múku, prášok na pečenie, jedlú sódu, škoricu, zázvor sušený aj kandizovaný, korenie, muškátový oriešok a soľ.

3

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame dobiela, pridáme polovicu cukru a vymiešame dohladka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

4

Žĺtky zmiešame so sypkou zmesou a jemne primiešame sneh.

5

Cesto vylejeme na plech a pečieme 15 minút. Upečené preložíme na vlhkú utierku papierom hore a papier opatrne stiahneme. Korpus v utierke zrolujeme a necháme vychladnúť.

6

Pripravíme si plnku zmiešaním všetkých surovín dohladka.

7

Vychladnutý korpus opatrne rozbalíme z utierky, naplníme plnkou a zavinieme.

8

Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept