Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru vyhrejeme na 160 °C. Menší plech na pečenie vystelieme papierom.
V mise zmiešame múku, prášok na pečenie, jedlú sódu, škoricu, zázvor sušený aj kandizovaný, korenie, muškátový oriešok a soľ.
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame dobiela, pridáme polovicu cukru a vymiešame dohladka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
Žĺtky zmiešame so sypkou zmesou a jemne primiešame sneh.
Cesto vylejeme na plech a pečieme 15 minút. Upečené preložíme na vlhkú utierku papierom hore a papier opatrne stiahneme. Korpus v utierke zrolujeme a necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku zmiešaním všetkých surovín dohladka.
Vychladnutý korpus opatrne rozbalíme z utierky, naplníme plnkou a zavinieme.
Posypeme práškovým cukrom a podávame.