Recepty Silvestrovské blondies

Suroviny

195 g hladkej múky
½ lyžičky soli
120 g bielej čokolády (kvalitnej, posekanej na malé kúsky)
320 g hnedého cukru
lyžičky vanilkového extraktu (alebo vanilkový struk)
1 lyžička prášku do pečiva
½ lyžičky sódy bikarbóny
165 g masla (rozpustené)
1 vajce (väčšie)
Na krém:
250 g mascarpone
125 ml smotany 30%
1 pomaranč (len kôra)

Popis

Múku, soľ, kypriaci prášok, sódu a posekanú čokoládu zmiešame dohromady. Cukor s maslom vyšľaháme do peny, pridáme vajce, vanilku a prešľaháme. Do krému vmiešame múčnu zmes. Cesto nalejeme do menšieho, maslom vytretého plechu a pečieme na 180 stupňov cca 20 minút. Nepichajte do cesta špáradlom. Rovnako ako brownies, aj blondies majú byť v strede stále mäkké a šťavnaté. Povrch bude lesklý a pevný.

Na krém si vyšľaháme mascarpone so šľahačkou a pomarančovou kôrou.

Krém nanesieme na upečený koláč.

Silvestrovské blondies

Ozdobíme pralinkami alebo čokoládou (ktoré sme si ozdobili ciferníkom ako na hodinách).

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept