Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista. Bielka vyšľaháme dotuha. Zmes jemne spojíme s múkou a upečieme na 180 °C na rovnom plechu asi 15 minút.
Ešte horúce zvinieme do mokrej utierky a necháme trocha vychladnúť.
Naplníme džemom a krájame na 2 cm plátky – nimi vystelieme dno guľatej misy, ktorú sme predtým vystlali fóliou alebo vrecúškom.
Pripravíme si krém, ktorým naplníme šarlotu: želatínu necháme vo vode napučať. Mokré plátky želatíny vyžmýkame a zmiešame s teplou smotanou s cukrom. Želatína by sa mala celkom rozpustiť, ale nie variť. Pridáme tvaroh, vanilku a ovocie a nalejeme do misy vystlanej roládkami.
Na povrch opäť naukladáme plátky rolády, prikryjeme fóliou a necháme cez noc zachladiť. Vyklopíme tak, že misu obrátime na rovný povrch a odstránime fóliu.