Vychutnajte si naplno chuť a vôňu jesene.
8 šampiňónov
120 g hermelínu
½ strúčika cesnaku
1 hrušku
1 lyžicu medu
125 g nízkotučného cottage syra
½ citróna
40 g vlašských orechov
1 lyžicu bieleho vínneho octu
2 lyžice extra panenského olivového oleja
1 lyžicu dijonskej horčice
ocot balsamico
zmes šalátov
korenie
soľ
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Odkrojíme stopky húb a klobúčiky dáme opiecť na grilovaciu panvicu. Pridáme nakrájaný cesnak a kúsky nasekaných vlašských orechov. Hermelín vložíme na približne 15 minút do rúry. V menšej miske zmiešame vínny ocot s olejom, horčicou, so soľou a s korením. Grilované šampiňóny zatiaľ odložíme nabok. Hrušku nakrájame na tenké plátky, na grilovacej panvici ju opečieme z oboch strán a počas posledných 30 sekúnd pokvapkáme plátky medom. V miske premiešame cottage syr s kôrou a so šťavou z polovičky citróna a so štipkou soli a korenia. Nakrájame zmes šalátov a v miske ju zmiešame s grilovanými šampiňónmi. Pridáme cottage syr, nakrájaný hermelín, všetko zalejeme zálievkou a posypeme orechmi.
Viac informácií
Viac informácií
© 2019 TESCO STORES SR, a.s.