Recepty Šalát s hubami, hermelínom a hruškami

Suroviny

8 šampiňónov
120 g syra camembert
½ strúčika cesnaku
1 hruška
1 lyžica medu
125 g syra cottage (nízkotučného)
½ citróna
40 g vlašských orechov
1 lyžica vínneho octu (bieleho)
2 lyžice panenského olivového oleja (extra panenského)
1 lyžica dijonskej horčice
balzamikový ocot
ľadový šalát (zmes)
mleté čierne korenie
soľ

Popis

Rúru rozohrejeme na 180 °C. Odkrojíme stopky húb a klobúčiky dáme opiecť na grilovaciu panvicu. Pridáme nakrájaný cesnak a kúsky nasekaných vlašských orechov. Hermelín vložíme na približne 15 minút do rúry. V menšej miske zmiešame vínny ocot s olejom, horčicou, so soľou a s korením. Grilované šampiňóny zatiaľ odložíme nabok. Hrušku nakrájame na tenké plátky, na grilovacej panvici ju opečieme z oboch strán a počas posledných 30 sekúnd pokvapkáme plátky medom. V miske premiešame cottage syr s kôrou a so šťavou z polovičky citróna a so štipkou soli a korenia. Nakrájame zmes šalátov a v miske ju zmiešame s grilovanými šampiňónmi. Pridáme cottage syr, nakrájaný hermelín, všetko zalejeme zálievkou a posypeme orechmi.  

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept