Recepty Ryžové rezance s brokolicou a lososom
Suroviny
200 g ryžových rezancov
2 PL slnečnicového oleja
1 – 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
1 jarná cibuľka
čerstvé čili papričky
2 filety z lososa
1 brokolica
1 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy
½ ČL hnedého cukru
2 dl kokosového mlieka alebo smotany
1 ČL karí korenia
½ ČL čierneho mletého korenia
½ ČL soli
2 PL nasekaných kešu alebo arašidov
Popis

Základom ázijskej kuchyne je mať všetky suroviny vopred pripravené v miskách, lebo proces varenia je zvyčajne veľmi rýchly. Najskôr si teda podľa návodu pripravíme rezance. Keď sú hotové, prelejeme ich studenou vodou, aby sme zastavili proces varenia a odložíme bokom (ryžové rezance je lepšie nedovariť, ako rozvariť). Vo woku (alebo v hlbokej panvici) rozohrejeme olej. Keď bude horúci, pridáme cesnak, jemne opečieme, pridáme lososa nakrájaného na kocky. Potom rýchlo pridáme cibuľku, karí, čili a spoločne opekáme asi minútu. Pridáme ružičky brokolice (môže byť surová, prípadne predvarená), citrónovú šťavu, cukor, mleté korenie, soľ. Na záver pridáme ryžové rezance, kokosové mlieko, chvíľku opražíme a posypeme orechmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy

1 / 8

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4