Recepty Raw cheesecake

Suroviny

¾ hrnčeka sušených datlí (odkôstkovaných a namočených)
2 PL kokosového oleja (alebo arašidového masla)
arašidové maslo
1 hrnček sušených fíg
1 hrnček čučoriedok (alebo malín)
3 hrnčeky kešu
1 lyžička stévii
½ hrnčeka sirupu agáve (alebo medu)
¼ hrnčeka citróna (len šťava)
¾ hrnčeka kokosového oleja (roztopeného)
Orechov a semiačok
½ hrnčeka mandlí
½ hrnčeka slnečnicových semiačok
½ hrnčeka tekvicových semienok
½ hrnčeka sezamu

Popis

V procesore najprv spolu rozsekáme orechy, až potom pridáme datle a kokosový olej. Datle necháme vopred namočiť cez noc, orechy na korpus vopred nenamáčame. Zmes rozmixujeme na hustú lepkavú hmotu, ktorou vystelieme dno tortovej formy, ako aj boky do troch štvrtín výšky. Formu nie je potrebné vopred vymastiť.

Kešu oriešky je najlepšie nechať namočené vo vode celú noc, aby poriadne zmäkli. Do procesora dáme spolu všetky suroviny na plnku a mixujeme, kým nedostaneme hladkú hmotu. Tú vylejeme do korpusu. Ak chcete koláč konzumovať už v deň prípravy, dajte ho do mrazničky aspoň na 3 hodiny. Ak nie, stačí ho nechať cez noc v chladničke, kde plnka vďaka kokosovému oleju stuhne.

Raw cheesecakeOvocie zmixujeme so zmäknutými figami. Vznikne nám krém, ktorým polejeme stuhnutý cheesecake, a ten necháme ešte chvíľku schladiť.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept