Recepty Ravioly s ricottou a špenátom

Suroviny

400 g hladkej múky
4 vajcia
4 lyžice olivového oleja
1 štipka soli
100 g špenátových listov
150 g ricotty
6 sušených paradajok
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
50 g parmezánu
soľ
mleté čierne korenie

Popis

Z múky, vajec, olivového oleja a soli vypracujeme hladké cesto a necháme ho zhruba 20 minút odpočívať v chladničke. Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej, speníme cesnak, pridáme najemno nakrájané sušené paradajky a špenát. Dochutíme soľou, korením a podusíme 2 – 3 minúty. Zmes necháme vychladnúť, potom pridáme rozdrobenú ricottu a nastrúhaný parmezán.

Cesto rozvaľkáme na čo najtenšie podlhovasté pláty. Okraje okolo plnky, ktoré sa budú zlepovať, trošku potrieme bielkom alebo vlažnou vodou, aby sa cesto ľahšie spojilo. Plát s plnkou prikryjeme rovnako tenkým plátom, na okrajoch pritlačíme a vykrajujeme ravioly, štvorcové alebo okrúhle.

Ravioly s ricottou a špenátom

Hotové ravioly ukladáme na múkou posypaný tanier. Vhodíme ich do vriacej osolenej vody a keď nám vyplávajú na povrch, varíme ešte 5 minút. Na uvarené ravioly dáme trochu masla na zjemnenie chuti. Podávame s rôznymi omáčkami, ale podľa mňa najlepšie chutia len s maslom, posypané čerstvými bylinkami a parmezánovými hoblinami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept