Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Z múky, vajec, olivového oleja a soli vypracujeme hladké cesto a necháme ho zhruba 20 minút odpočívať v chladničke. Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej, speníme cesnak, pridáme najemno nakrájané sušené paradajky a špenát. Dochutíme soľou, korením a podusíme 2 – 3 minúty. Zmes necháme vychladnúť, potom pridáme rozdrobenú ricottu a nastrúhaný parmezán.
Cesto rozvaľkáme na čo najtenšie podlhovasté pláty. Okraje okolo plnky, ktoré sa budú zlepovať, trošku potrieme bielkom alebo vlažnou vodou, aby sa cesto ľahšie spojilo. Plát s plnkou prikryjeme rovnako tenkým plátom, na okrajoch pritlačíme a vykrajujeme ravioly, štvorcové alebo okrúhle.
Hotové ravioly ukladáme na múkou posypaný tanier. Vhodíme ich do vriacej osolenej vody a keď nám vyplávajú na povrch, varíme ešte 5 minút. Na uvarené ravioly dáme trochu masla na zjemnenie chuti. Podávame s rôznymi omáčkami, ale podľa mňa najlepšie chutia len s maslom, posypané čerstvými bylinkami a parmezánovými hoblinami.