Recepty Sviatočná kačka babičky Anny
Varí pre vás

Anna

Suroviny
1 kačica (2 - 2.5 kg)
soľ
2 ks jablká
50 g masla
30 g slaniny (na špikovanie pŕs)
2 lyžica hladkej múky
1 l kuracieho vývaru
Kapusta
1 ks cibule
500 g kyslej kapusty
soľ
100 ml vody
2 lyžica cukru
1 lyžica rasce
1 lyžica rastlinného tuku
1 ks jablko (pečené z kačice, ošúpané a roztlačené vidličkou)
1 ks zemiak (stredne veľký)
Knedličky
400 g toastového chleba
3 vajcia (veľkosť M)
100 g masla
100 ml plnotučného mlieka
soľ a korenie
muškátový oriešok
petržlenová vňať (hrsť vňate bez stoniek)
olej (na potretie parného hrnca)
Postup
1
KAČICA – Najprv nakrájame slaninu (asi 30 g) na malé kocky, ktoré vložíme do jabĺk miesto jadrovníkov. Zvyšok slaniny nakrájame na kúsky veľké približne 5 mm a necháme stuhnúť v mrazničke. Kačicu očistíme, umyjeme, osušíme. Odkrojíme krídla, vykrojíme tuk a vložíme všetko do pekáča. Prsia prešpikujeme stuhnutou slaninou, potrieme zmäknutým maslom, osolíme, do kačice vložíme pripravené jablká a necháme v chladničke odležať aspoň 4 hodiny.
2
KAČICA – Rúru predhrejeme na 160 °C a dáme do nej pekáč s krídlami a tukom a podlejeme vodou. Do výšky 4 cm nad pekáč umiestnime rošt a položíme naň kačicu. Všetko pomaly pečieme 2,5 – 3 hodiny, pokiaľ kačica nezmäkne. Potom vytiahneme kačicu na rošte aj s pekáčom. Všetku tekutinu z pekáča odvaríme na sporáku. Krídla restujeme dozlata.
3
KAČICA – Odlejeme nadbytočný tuk z krídiel do ďalšej panvičky a poprášime múkou. Necháme variť ešte 1 minútu, potom zalejeme vývarom alebo vodou. Znížime teplotu a necháme vrieť asi 20 minút. Šťavu precedíme cez sitko do rajnice podľa požadovanej hustoty. Podľa potreby dosolíme.
4
KAPUSTA – Kyslú kapustu scedíme, pričom si necháme šťavu bokom, a kapustu pokrájame. Do rozpáleného hrnca vložíme tuk, pridáme rascu a najemno nakrájanú cibuľu. Necháme speniť a pridáme kapustu, prilejeme časť kapustovej šťavy a vodu. Privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou, stiahneme plameň a pomaly dusíme. Keď je kapusta mäkká, odoberieme polovicu šťavy, zahustíme ošúpaným zemiakom, pridáme jablko a v prípade potreby dochutíme soľou, cukrom a kapustovou šťavou. Ešte 2 minúty varíme a podávame.
5
KNEDLIČKY – Toastový chlieb nakrájame na kocky. Petržlen nasekáme najemno. Oddelíme žĺtky a bielka. Do väčšej misky nasypeme kocky chleba, pridáme rozpustené maslo, žĺtky a mlieko. Osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný petržlen, štipku muškátového orieška a opatrne premiešame. Necháme odstáť a medzitým z bielok so štipkou soli vyšľaháme sneh. Pevný sneh pridáme do misky a zmiešame. Z hmoty vytvarujeme mokrými rukami guľaté knedličky s priemerom cca 5 cm. Varíme na pare v parnom hrnci pod pokrievkou asi 12 minút. Parný hrniec potrieme olejom, aby sa nám knedličky nelepili.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy

Tesco Leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 17. 7. od 8:00 hod. do 23. 7. 2019 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodných jednotiek, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchodné jednotky s rybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Kamenné nám. 1/A, Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4