Recepty Róbertove tapas na prvé rande
Varí pre vás

Róbert

Suroviny
TORTILLA S PARADAJKAMI, FAZUĽOU, KURACÍM MÄSOM
4 ks tortilly (stredne veľké)
2 ks kuracích pŕs
cherry paradajky
konzerva červenej fazule
2 smotana kyslá bez laktózy
2 lyžica paradajkového pyré
½ šálky uhorky (čerstvej, pokrájanej na malé kocky)
citrón
olivový olej
½ šálky petržlenu (nasekaného)
4 listy šalátu
1 lyžica cukru (čajová)
1 lyžicu octu balsamico
korenie
soľ
špáradlá
TORTILLOVÉ ČIPSY S AVOKÁDOVÝM DIPOM
1 balenie tortillové čipsy
2 avokáda
cherry paradajky
olivový olej
1 lyžica nasekaného čerstvého koriandra
soľ
korenie
½ lyžica čilli paprička (čajovej)
BAGETOVÉ ČIPSY S PARMSKOU ŠUNKOU, ŠPANIELSKOU SALÁMOU CHORIZO A CAMEMBERTOM
1 ks bageta
biely smotanový syr
70 g parmskej šunky (Tesco finest)
225 g saláma (španielska chorizo Tesco finest)
250 g syra camembert (Tesco finest)
190 g pesto (Genovese Tesco finest)
pomarančová marmeláda (Tesco finest)
olivy (Tesco finest)
Postup
1
AVOKÁDOVÝ DIP: Avokádo rozmixujeme v mixéri s citrónovou šťavou. Pridáme 8 nakrájaných cherry paradajok, nakrájanú čili papričku, soľ, koriander a rozmiešame do avokádového dipu. Časť dipu použijeme na plnenie tortilly a druhú servírujeme k tortillovými čipsom na namáčanie. TIP: Citrónová šťava dáva kuraciemu mäsu lahodnú chuť s pikantným náznakom, balsamico ocot dá mäsu sladkú a pikantnú chuť a vďaka olivovému oleju bude chutne jemné.
2
BAGETOVÉ ČIPSY S PARMSKOU ŠUNKOU, ŠPANIELSKOU SALÁMOU CHORIZO A CAMEMBERTOM: Bagetu nakrájame na tenké krajce, naukladáme na plech a pečieme v predhriatej rúre (180 °C) cca 5 minút. Vytiahneme upečené krajce z rúry a necháme ich vychladnúť. Pripravíme si tri druhy bagetiek. Jeden druh natrieme pestom a obložíme parmskou šunkou. Ďalší druh natrieme pomarančovou marmeládou a navrch položíme camembert. Tretí druh bagetiek potrieme smotanovým syrom a obložíme chorizo salámou a nakrájanými olivami.
3
TORTILLA S PARADAJKAMI, FAZUĽOU, KURACÍM MÄSOM A AVOKÁDOVÝM DIPOM: Kuracie prsia roztlačíme dlaňou. Ošúpeme citrón, citrónovú kôru posolíme a roztrúsime po kuracích prsiach. Opekáme na panvici na olivovom oleji, kým mäso nebude mať zlatohnedú farbu. Necháme vychladiť a nakrájame na tenké plátky. Na salsu roztlačíme 6 cherry paradajok a rozmixujeme v mixéri s červenými fazuľami, paradajkovým pyré, cukrom a octom na hladkú kašu. Na záver osolíme a okoreníme. Na šalát zmiešame nasekanú petržlenovú vňať s nakrájanou uhorkou, citrónovou šťavou, olivovým olejom a jemne osolíme. Každú tortillu jemne potrieme olivovým olejom, natrieme jeden pásik fazuľovej salsy a druhý pásik avokádového dipu. Naukladáme kuracie plátky na salsu, pridáme list šalátu, niekoľko lyžičiek uhorkového šalátu, 3 lyžice kyslej smotany. Tortillu zrolujeme, napicháme 5 špáradiel rovnomerne cez tortillu, nakrájame na 5 tapas roliek a necháme vychladnúť 1 hodinu v chladničke.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy

Tesco Leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 12. 6. od 8:00 hod. do 18. 6. 2019 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodných jednotiek, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchodné jednotky s rybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Kamenné nám. 1/A, Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4