Recepty Pražma v soľnej kruste
Suroviny
cca 2 kg pražmy (môže byť menšia)
2 citróny; kôrku nastrúhame a jeden z citrónov ešte nakrájame na hrubé plátky
2 vetvičky tymianu
hrsť vetvičiek rozmarínu
čierne korenie na dochutenie
1 kg morskej soli
4 ľahko našľahané bielka
maslo a citrón na podávanie
Popis

Rúru predhrejeme na 220 °C, teplovzdušnú na 200 °C. Rybu umyjeme a osušíme, naplníme plátkami citróna, vetvičkami byliniek a okoreníme. V miske pomiešame citrónovú kôru, lístky tymianu a nasekaný rozmarín so soľou a s bielkami. Časť zmesi rozotrieme na plech, položíme na ňu rybu a pokryjeme zvyškom zmesi. Pečieme 20 – 25 minút, aby bola krusta na povrchu zlatá a stvrdla. Vyberieme z rúry a opatrne odstránime krustu aj kožu. Podávame z plechu s trochou rozpusteného masla a odrezkami citróna. Odporúčame podávať s pečenými zemiakmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4