Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Maslo zapracujeme do múky, pridáme štipku soli, vodu a rukami vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme odstáť v chladničke cca 30 minút. Medzitým vyhrejeme rúru na 190 °C. Nakrájame pór a necháme ho podusiť aspoň 10 minút. Vo vedľajšej panvičke rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a osmažíme ho. Pridáme podusený pór a spolu smažíme asi 5 minút. Zmes stále miešame. V miske zmiešame ricottu, hrozienka (bez vody), vajce a nasucho opečené píniové oriešky. Do zmesi pridáme pór s cesnakom, premiešame a necháme na chvíľu vychladnúť. Oddýchnuté cesto rozvaľkáme a vystelieme ním otváraciu formu (cca 23 cm). Na dne formy cesto poprepichujeme a dáme piecť do rúry na 15 minút. Nakoniec korpus vyplníme ricottovo-pórovou zmesou a dáme piecť na cca 30 minút dozlata.
Servírovanie
Koláč servírujeme nakrájaný na trojuholníky, najlepšie ešte horúci.