Recepty Pomaly pečené bravčové mäso v BBQ omáčke

Suroviny

3 kg bravčového pliecka
1 cibuľa (veľká)
3 strúčiky cesnaku
1 šálka kuracieho vývaru
1 šálka BBQ omáčky (obľúbenej)
2 PL hnedého cukru
2 PL sójovej omáčky
1 PL soli
1 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL mletej červenej papriky
slnečnicový olej (na vymastenie pekáča)

Postup

1

Rúru vyhrejeme na 220 °C. Cibuľu nakrájame a rozložíme do hlbokého pekáča, vymasteného trochou oleja.

2

Zmiešame soľ, korenie a papriku a zmesou posypeme mäso. Položíme ho na cibuľu.

3

Mäso dáme piecť do vyhriatej rúry asi na hodinu.

4

Medzitým si pripravíme marinádu: Zmiešame vývar, BBQ omáčku, worcester, hnedý cukor a prelisovaný cesnak.

5

Mäso po hodine pečenia zalejeme marinádou, znížime teplotu na 160 °C a pečieme ešte asi 2,5 – 3 hodiny, kým sa pliecko nedá vidličkou ľahko trhať.

6

Mäso potrháme, odstránime prípadné tukové časti a podávame s BBQ omáčkou alebo horčicou v žemli, prípadne s čerstvým chlebom alebo zemiakmi. Tip: Nakoreňte mäso noc pred pečením, získa výraznejšiu chuť.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept