Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru vyhrejeme na 220 °C. Cibuľu nakrájame a rozložíme do hlbokého pekáča, vymasteného trochou oleja.
Zmiešame soľ, korenie a papriku a zmesou posypeme mäso. Položíme ho na cibuľu.
Mäso dáme piecť do vyhriatej rúry asi na hodinu.
Medzitým si pripravíme marinádu: Zmiešame vývar, BBQ omáčku, worcester, hnedý cukor a prelisovaný cesnak.
Mäso po hodine pečenia zalejeme marinádou, znížime teplotu na 160 °C a pečieme ešte asi 2,5 – 3 hodiny, kým sa pliecko nedá vidličkou ľahko trhať.
Mäso potrháme, odstránime prípadné tukové časti a podávame s BBQ omáčkou alebo horčicou v žemli, prípadne s čerstvým chlebom alebo zemiakmi. Tip: Nakoreňte mäso noc pred pečením, získa výraznejšiu chuť.