Polentové slniečka
Suroviny
1 hrnček polenty
500 ml mlieka
4 PL parmezánu
1ČL pažítky
1ČL petržlenovej vňate
soľ
korenie
tekvicový olej
tekvicové semiačka
čerstvú červenú papriku
Popis

Urobíme si hustú polentovú kašu. Do malého množstva mlieka (cca 5 dcl) vmiešame polentu, osolíme, miešame a varíme. Ak je príliš hustá, doplníme vodu, ak je príliš riedka, doplníme polentu. Odstavíme, keď zhustne a začne bublať a počkáme, kým polenta vychladne.


Vymastíme si menší a hlbší plech na pečenie. Do vychladnutej polenty nakrájame bylinky, vmiešame nastrúhaný parmezán a dochutíme tekvicovým olejom. Nakoniec pridáme semiačka, vlejeme ju do plechu a povrch uhladíme. Pečieme na 200 ˚C 20 minút dozlata.


Keď vychladne, povykrajujeme ľubovoľné okrúhle tvary.


Na tanieri ich môžeme obložiť červenou a žltou paprikou. Podávame so syrovým dresingom (zmiešame nastrúhaný syr s bielym jogurtom a bylinkami) alebo ako prílohu k mäsu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Aktuálne ponuky

1 / 3

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4