Recepty Polenta s ružičkovým kelom

Suroviny

1 šálka instantnej kukuričnej polenty

2 PL masla

30 g parmezánu

1 červená cibuľa

250 g ružičkového kelu

2 PL olivového oleja

1 strúčik cesnaku

3 PL nasekaných vlašských orechov

soľ

čierne korenie

balzamikový ocot

Popis

Cibuľu nakrájame na mesiačiky a opečieme ju na 1 PL olivového oleja s maslom. Ružičkový kel umyjeme, väčšie ružičky prekrojíme na polovicu a dáme do vriacej vody. Po 3 minútach ho vyberieme a hneď schladíme. Potom ho pridáme k cibuli, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, ochutíme soľou a korením a restujeme, kým kel nechytí zlatú farbu. Instantnú polentu dáme do väčšej misky a zalejeme ju horúcou vodou. Začneme s trochou vody a postupne pridávame za stáleho miešania viac, kým z polenty nevznikne hustá kaša. Polentu osolíme, pridáme parmezán a keby bola príliš hustá, prilejeme ešte trochu vody. Nakoniec k ružičkovému kelu pridáme nasekané vlašské orechy a restujeme asi 1 minútu. Polentu potom rozdelíme do tanierov a navrch rozdelíme orestovaný ružičkový kel.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy


Tesco Leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 1. 7. od 8:00 hod. do 7. 7. 2020 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodov, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchody s r ybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Cesta na Senec 2, 821 04 Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8