Recepty Poctivá gulášová polievka v chlebe

Suroviny

4 bochníky chleba
1 l hovädzieho vývaru
200 g hovädzieho mäsa na guláš
1 cibuľa
2 PL kačacieho tuku
1 PL hladkej múky
1 PL mletej červenej papriky
1 ČL majoránu
1 ČL mletej rasce
1 štipka mletého čili
3 strúčiky cesnaku
3 zemiaky
soľ
čierne korenie

Popis

Postup

Na jednej lyžici rozohriatej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso a papriku. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou, pridáme chilli a zalejeme vývarom. Pod pokrievkou dusíme do mäkka. Zvyšnú masť rozohrejeme, pridáme múku a miešame, kým nebudeme mať hladkú zápražku. Tú rozmiešame vo vývare. Do polievky pridáme na kocky pokrájané zemiaky, rozdrvený cesnak a majorán. Za občasného miešania povaríme ešte 15 minút. Pripravíme si bochníky. Odrežeme im vrchnú časť a vnútro vydlabeme. Tesne pred podávaním do nich naservírujeme horúcu polievku.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept