Už aj samotné šampiňóny skláňajú svoje klobúčiky pred týmto receptom. Preto ani chvíľu nečakajte a pripravte si túto lahôdku.
6 šampiňónov portobello
150 g čerstvého špenátu
100 g slaniny
150 g baby mozzarelly (prípadne iného syra nakrájaného na malé kocky)
4 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
1 PL oleja
Šampiňóny umyjeme, odrežeme nožičky a dáme bokom. Slaninku nakrájame nadrobno, dáme na panvicu a chvíľu opekáme. Pridáme nadrobno pokrájané stonky šampiňónov a zhruba 5 minút restujeme. Do zmesi roztlačíme cesnak. Keď zavonia, doplníme umytý špenát. Vypneme sporák, panvicu prikryjeme a zmes necháme voľne dusiť. Po 5 minútach panvicu odokryjeme a všetko dobre premiešame. Špenát dochutíme soľou a korením.
Hlavičky osolíme, okoreníme a naplníme špenátovou zmesou. Do každej hlavičky dáme 2 – 3 guľôčky mozzarelly. Šampiňóny zapekáme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 – 20 minút.
Viac informácií
Viac informácií
© 2019 TESCO STORES SR, a.s.