Recepty Plnené pečené paradajky

Suroviny

100 g parmezánu (alebo mozzarella, strúhaného)
ryža Carnaroli (alebo rizoto, môže byť aj z predošlého dňa)
bazalka (čerstvá)
½ hrnčeka čiernych olív
5 sardel
1 cuketa
1 strúčik cesnaku
8 paradajok
slnečnicový olej
soľ
mleté čierne korenie
tymian (čerstvý)

Popis

Plnené pečené paradajkyParadajky umyjeme a zvrchu ich prekrojíme. Vnútro vyberieme lyžicou a odložíme bokom. Na panvici opečieme pripravenú ryžu, pridáme do nej najemno nasekanú dužinu paradajok a na kocky nakrájanú cuketu. Po vychladnutí vmiešame do zmesi čerstvé bylinky, nakrájané olivy, prelisovaný cesnak a ančovičky, aby vznikla hmota, ktorou budeme plniť paradajky. Tie pokvapkáme olejom a naukladáme do vymastenej zapekacej misky, v ktorej ich pri 180 °C budeme piecť 20 minút. Posypeme syrom a zapečieme doružova. Je to ideálna letná večera aj ľahký obed do práce.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept