Recepty Placky z quinoy s teriyaki omáčkou

Suroviny

340 g quinoi (uvarenej a vychladnutej)
4 vajcia (veľké)
½ ČL soli
15 g pažítky
1 cibuľa (nasekanú nadrobno)
15 g parmezánu (alebo goudy)
2 strúčiky cesnaku
100 g strúhanky
olivový olej
1 ČL omáčky teriyaki

Popis

Postup

Všetky suroviny zmiešame a necháme odležať cca 20 minút. Zmes bude na začiatku trošku sypká, ale keď strúhanka zvlhne, zmes získa správnu konzistenciu. Vytvarujeme placky, ktoré upečieme na plechu alebo ich vysmažíme na panvici s trochou oleja.

Ak zmes málo lepí, pridáme vajce. Ak je zmes príliš vlhká, pridáme stúhanku. Hotovú zmes môžeme nechať aj dva dni v chladničke a placky pripraviť čerstvé, keď budeme mať čas a chuť.

Výborne sa hodia ku grilovaným steakom alebo samotné ako zdravý olovrant. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept