Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme si misku, do ktorej preosejeme múku. Do druhej nádobky si pripravíme kvások. Mlieko mierne ohrejeme a zmiešame s droždím a cukrom. Kvások necháme na teplom mieste odležať. Múku zmiešame so soľou, s pivom a rozpusteným maslom, pridáme kvások a dôkladne vypracujeme cesto. Necháme ho na teplom mieste hodinu kysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na 0,5 cm tenký plát a krájame na prúžky, ktoré hneď vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ich ešte 15 minút kysnúť. Tyčinky dáme piecť do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme doružova. Hotové tyčinky necháme vychladnúť a môžeme začať ochutnávať. TIP: Tyčinky môžete podávať s dipom alebo ich ochutiť rascou, hrubou soľou či sezamom.