Recepty Pikantný nektárinkový šalát s prosciuttom

Suroviny

4 nektárinky
2 paradajky
100 g mozzarelly
8 plátkov prosciutta
½ ľadového šalátu (alebo hlávkového)
3 PL panenského olivového oleja (extra panenského)
3 PL balzamikového octu
morská soľ
mleté čierne korenie
bazalka (čerstvá)

Postup

1

Šalát rozoberieme na listy a umyjeme.

2

Nektárinky a paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky.

3

Misu vystelieme šalátovými listami, vložíme paradajky a nektárinky.

4

Natrháme mozarellu a prosciutto a vložíme do misy k šalátu.

5

Polejeme olejom, balzamikom, posypeme soľou, korením a jemne, ale dôkladne premiešame.

6

Podávame ozdobené bazalkovými lístkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept