Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Medzitým si nakrájame slaninu na menšie kocky a dáme ju pomaly opekať na suchú panvicu. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ju k slanine. Dusíme za občasného miešania približne 10 minút, kým nezmäkne. Medvedí cesnak nakrájame nadrobno a pridáme k cukete. Zmes necháme chvíľu vychladnúť a potom opatrne vylejeme prebytočnú vodu. Pridáme syr, vajcia a dobre premiešame. Dochutíme čiernym korením a zľahka osolíme (slanina aj syr bývajú dosť slané). Krehké cesto prenesieme do formy na koláč, pretŕčajúce cesto odrežeme a vystelieme ním spodok koláča. Na cesto vylejeme plnku, párkrát formou s koláčom buchneme o pracovnú dosku, aby sme cesto zbavili bubliniek, a dáme piecť. Koláč pečieme približne 45 – 55 minút, kým nie sú okraje upečené dozlata. Pred podávaním koláč necháme chvíľu vychladnúť, servírovať ho môžeme aj za studena.