Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Vrch tekvice odrežeme a lyžicou vydlabeme vnútro. Semiačka si odložíme bokom.
Na tekvicu ceruzkou nakreslíme tvar, ktorý chceme vyrezať. Potom pomocou noža na zeleninu narežeme tekvicu a opatrne prepichneme šupu aj s dužinou. Najprv odrežeme väčšie časti a detaily halloweenskej tekvice vyrežeme nožíkom na vykrajovanie alebo orezávačom na papier. Do hotovej tekvice vložíme čajovú sviečku.
Tekvicové semiačka očistíme a namočíme aspoň na 3 hodiny do vody, aby zmäkli. Potom ich scedíme, vysušíme papierovou utierkou a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme mletou paprikou a sušeným čili. Semiačka dobre premiešame, aby sa koreniny dostali všade.
Pečieme v rúre vyhriatej na 100 °C približne 2 hodiny. Počas pečenia semiačka kontrolujeme a raz za čas ich premiešame. Po upečení ich necháme vychladnúť.
Hotové tekvicové semiačka môžeme použiť na dochutenie tekvicovej polievky či do zeleninových šalátov.