Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Med, tuk a cukor zohrejeme, až kým nebude zmes takmer vrieť. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Medzitým jedlú sódu rozpustíme v mlieku. Do vychladnutej medovej masy pridáme múku, vajcia, soľ, koreniny a mlieko so sódou. Zmes riadne vymiešame vareškou, preložíme do keramickej nádoby, prikryjeme potravinárskou fóliou a uložíme do chladničky na 3 až 6 týždňov. Po niekoľkých týždňoch vyberieme odležané cesto z chladničky a vyvaľkáme ho na dva pláty s priemerom asi 24 cm. Na vrch jedného plátu povtláčame vlašské orechy a jemne posypeme kakaom. Pripravené pláty vložíme do rúry vyhriatej na 180°C približne na 20 minút. Lekvár vymiešame s dreňou z jedného vanilkového struku, so štipkou škorice a s rumom. Vychladnuté perníkové pláty natrieme pripravenou lekvárovou plnkou. Hotový koláč najlepšie chutí na ďalší deň, keď sa spoja chute cesta a náplne.