Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Vychutnajte si cestoviny s kuracím mäsom a syrovo-smotanovou omáčkou.
TIP: Pridajte štipku chilli vločiek a mleté oregano na ozdobu.
„Cestovinové jedlá so smotanovou omáčkou sú veľmi obľúbená pre svoju rýchlu a nenáročnú prípravu - zvládne ich každý vrátane neskúsených kuchárov,“ hovorí o recepte odborníčka na zdravé stravovanie Zuzana Pavelková Šafářová. „Vzhľadom k použitým surovinám bude výsledný pokrm veľmi výdatný, vhodný na konzumáciu v chladnom období, kedy zasýti a prehreje. Lepšie sa hodí na obed, na večeru by jedlo mohlo byť už príliš ťažké a narušiť spánok, najmä ak by večera bola krátko pred spaním.“
Vedeli ste, že...?
Penne sa tradične varí al dente a podáva sa s omáčkami na cestoviny, ako sú pesto, syrová alebo marinara. Penne je populárnou ingredienciou v cestovinových šalátoch. Vďaka veľmi praktickému dizajnu sú penne vynikajúce a univerzálne cestoviny pre mnoho aplikácií.
Cestoviny uvaríme podľa návodu do polomäkka (al dente), scedíme a premastíme časťou masla.
Kuracie mäso pokrájame na rezance alebo na malé kúsky, osolíme a okoreníme. Huby namočíme do vody.
Kuracie mäso opražíme na masle približne 10 minút. Pridáme soľ a korenie. Mäso vyberieme a odložíme bokom.
Z hríbov vyžmýkame vodu a opečieme ich v kuracom výpeku 5 minút.
Na prípravu syrovej omáčky do panvice pridáme mäso, nastrúhaný syr, zalejeme vodou z cestovín a smotanou.
Prevaríme, pridáme uvarené penne a dobre premiešame. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom.