Recepty Pečený losos s omáčkou z kapár
Suroviny
800 g filiet z lososa
šťava z 1 citróna (čerstvo vytlačená)
2 PL masla
soľ
Omáčka z kapár
2 PL masla
100 ml zeleninového (alebo rybacieho bujónu)
3 PL marinovaných kapár
1 ČL múky
100 ml hustej kyslej smotany
Postup
 alt=
1
Filety z lososa rozdelíme na kúsky a potrieme ich citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
 alt=
2
Zapekaciu nádobu alebo plech vymastíme polovicou masla, uložíme doň filety ryby, obložíme ich kúskami zvyšného masla a vložíme do rúry predhriatej na 200 ˚C. Pečieme približne 10 – 15 minút.
 alt=
3
V hrnci zohrejeme maslo, pridáme scedené kapary a opekáme asi 1 minútu.
 alt=
4
Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku.
 alt=
5
Prilejeme bujón, dôkladne premiešame, aby nevznikli hrudky, pridáme smotanu a za stáleho miešania privedieme do varu, podľa chuti ešte dosolíme. Rybu podávame na horúcom tanieri, omáčku samostatne v nahriatom omáčkovníku.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4