Recepty Pečený losos s omáčkou z kapár

Suroviny

800 g filiet z lososa

šťava z 1 citróna (čerstvo vytlačená)

2 PL masla

soľ

Omáčka z kapár

2 PL masla

100 ml zeleninového (alebo rybacieho bujónu)

3 PL marinovaných kapár

1 ČL múky

100 ml hustej kyslej smotany

Postup

1

Filety z lososa rozdelíme na kúsky a potrieme ich citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.

2

Zapekaciu nádobu alebo plech vymastíme polovicou masla, uložíme doň filety ryby, obložíme ich kúskami zvyšného masla a vložíme do rúry predhriatej na 200 ˚C. Pečieme približne 10 – 15 minút.

3

V hrnci zohrejeme maslo, pridáme scedené kapary a opekáme asi 1 minútu.

4

Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku.

5

Prilejeme bujón, dôkladne premiešame, aby nevznikli hrudky, pridáme smotanu a za stáleho miešania privedieme do varu, podľa chuti ešte dosolíme. Rybu podávame na horúcom tanieri, omáčku samostatne v nahriatom omáčkovníku.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy


Tesco Leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 27. 5. od 8:00 hod. do 2. 6. 2020 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodov, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchody s r ybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Cesta na Senec 2, 821 04 Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8