Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Karfiol nakrájame na približne 0,5 cm hrubé plátky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Chlieb nakrájame nadrobno a opečieme na suchej panvici dochrumkava. Potom ho spolu s cesnakom rozmixujeme na jemnú strúhanku a primiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Karfiol pokvapkáme olejom a štedro posypeme strúhankou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 40 minút, resp. kým nie je karfiol upečený domäkka.
Kým sa karfiol pečie, pripravíme si chrenovú omáčku. Zmiešame majonézu, jogurt, citrónovú šťavu, štipku soli a korenia spolu s nasekanými kaparami a čerstvo nastrúhaným chrenom.
Upečený karfiol podávame s hotovou omáčkou.