Recepty Pečený citrusový čaj so zázvorom a badiánom

Suroviny

1 ks citróna
2 ks mandarínky
2 ks badiánu
kryštálový cukor
1 ks pomaranča
zázvor
1 pomelo
1 celá škorica
6 ks klinčeka
vodka (prípadne rum alebo slivovica)

Postup

1

Ovocie pokrájame na malé kúsky, premiešame a rovnomerne rozložíme na papier na pečenie.

2

Pridáme cukor podľa potreby a sladkosti ovocia. Najideálnejšie je množstvo cukru rovnajúce sa polovici hmotnosti ovocia.

3

Posypeme rozlámanou škoricou a badiánom. Môžeme pridať aj kocky čerstvého zázvoru.

4

Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme približne 30 minút. Potom premiešame a pečieme ešte ďalších 10 – 15 minút.

5

Teplú zmes dáme do čistých pohárov a zalejeme trochou rumu, vodky alebo slivovice. Čaj potom dlhšie vydrží. Necháme vychladnúť a skladujeme v chladničke.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept