Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Ovocie pokrájame na malé kúsky, premiešame a rovnomerne rozložíme na papier na pečenie.
Pridáme cukor podľa potreby a sladkosti ovocia. Najideálnejšie je množstvo cukru rovnajúce sa polovici hmotnosti ovocia.
Posypeme rozlámanou škoricou a badiánom. Môžeme pridať aj kocky čerstvého zázvoru.
Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme približne 30 minút. Potom premiešame a pečieme ešte ďalších 10 – 15 minút.
Teplú zmes dáme do čistých pohárov a zalejeme trochou rumu, vodky alebo slivovice. Čaj potom dlhšie vydrží. Necháme vychladnúť a skladujeme v chladničke.