Pečené kuracie stehná na paradajkách

Suroviny

6 kuracích stehien
soľ
mleté čierne korenie
8 strúčikov cesnaku
olivový olej
400 g paradajkového pretlaku (alebo lúpaných paradajok)
250 ml bieleho vína (môžete použiť vývar i vodu)
200 ml sušených paradajok (aj s olejom)
1 vetvička tymiánu (čerstvého)

Popis

Kuracie stehná umyjeme a očistíme.

Hlbší plech vymastíme olivovým olejom. Naukladáme naň kuracie stehná, posypeme ich soľou a korením.

Celý cesnak prekrojíme horizontálne na polovicu a uložíme na plech.

Mäso posypeme nasekanými sušenými paradajkami aj s olejom a čerstvým tymianom. Podlejeme paradajkovým pyré alebo kúskami lúpaných paradajok a vínom a pečieme odokryté v rúre pri teplote 180 °C asi hodinu.

Pečené kuracie stehná na paradajkách

Podávame s varenými zemiakmi či s ryžou. Zeleninový (paradajkovo-cesnakový) výpek môžeme použiť ako omáčku.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept