Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:

Kuracie stehná umyjeme a očistíme.

Hlbší plech vymastíme olivovým olejom. Naukladáme naň kuracie stehná, posypeme ich soľou a korením.

Celý cesnak prekrojíme horizontálne na polovicu a uložíme na plech.

Mäso posypeme nasekanými sušenými paradajkami aj s olejom a čerstvým tymianom. Podlejeme paradajkovým pyré alebo kúskami lúpaných paradajok a vínom a pečieme odokryté v rúre pri teplote 180 °C asi hodinu.

Podávame s varenými zemiakmi či s ryžou. Zeleninový (paradajkovo-cesnakový) výpek môžeme použiť ako omáčku.