Recepty Pečená vegetariánska plnená kapia
Suroviny
2 kapie (veľké)
1 PL bazalka čerstvá
1 mrkva
1 zeler stopkový
1 strúčik cesnaku
1 hrsť zelených fazuliek
1 hrnček húb
1 sladký zemiak
1 cibuľa biela
1 malá cuketa
1 hrnček paradajkovej omáčky
1 hrnček uvarenej quinoy
1 PL olivového oleja
soľ a korenie
Postup
1
Rúru predhrejeme na 190 °C. Kapie pozdĺžne prekrojíme a odstránime z nich semienka.
2
Nakrájame fazuľky, cukinu a bazalku a vložíme do stredne veľkej nádoby.
3
Zmiešame zeleninu s varenou quinoou.
4
Nakrájame cibuľu, cesnak, huby, zeler, mrkvu a sladký zemiak.
5
Panvicu nahrejeme na stredne vysokú teplotu, pridáme olej a keď je olej horúci, opražíme cibuľu a cesnak dosklovita. Potom pridáme zeleninu a opekáme ju, kým nezmäkne.
6
Paradajkovú omáčku varíme na miernom ohni.
7
Preložíme varenú zeleninu do nádoby so surovou zeleninou a zmiešame. Dochutíme soľou a korením.
8
Kapiu naplníme zeleninovou zmesou a pevne ju utlačíme.
9
Navrch naplnenej kapie dáme paradajkovú omáčku, ako aj na spodok hrnca. Prikryjeme fóliou.
10
Premiestnime do pece a pečieme 45 minút. Potom vyberieme z rúry a odstránime fóliu. Zvýšime teplotu na 200 °C. Vrátime kapiu do rúry a pečieme ďalších 15 minút.
11
Vyberieme z rúry a podávame v polievkovom tanieri. Na každú plnenú kapiu nalejeme paradajkovú omáčku z misky.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4