Recepty Pečená vegetariánska plnená kapia

Suroviny

2 papriky kapie červené (veľké)
1 PL bazalky (čerstvá)
1 mrkva
1 zeler (stopkový)
1 strúčik cesnaku
1 hrsť zelenej fazule
1 hrnček šampiňónov
1 sladký zemiak
1 biela cibuľa
1 cuketa (malá)
1 hrnček paradajkovej omáčky
1 hrnček quinoi
1 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Pečená kapia plnená quinoou a zeleninou

Postup

1

Rúru predhrejeme na 190 °C. Kapie pozdĺžne prekrojíme a odstránime z nich semienka.

2

Nakrájame fazuľky, cukinu a bazalku a vložíme do stredne veľkej nádoby.

3

Zmiešame zeleninu s varenou quinoou.

4

Nakrájame cibuľu, cesnak, huby, zeler, mrkvu a sladký zemiak.

5

Panvicu nahrejeme na stredne vysokú teplotu, pridáme olej a keď je olej horúci, opražíme cibuľu a cesnak dosklovita. Potom pridáme zeleninu a opekáme ju, kým nezmäkne.

6

Paradajkovú omáčku varíme na miernom ohni.

7

Preložíme varenú zeleninu do nádoby so surovou zeleninou a zmiešame. Dochutíme soľou a korením.

8

Kapiu naplníme zeleninovou zmesou a pevne ju utlačíme.

9

Navrch naplnenej kapie dáme paradajkovú omáčku, ako aj na spodok hrnca. Prikryjeme fóliou.

10

Premiestnime do pece a pečieme 45 minút. Potom vyberieme z rúry a odstránime fóliu. Zvýšime teplotu na 200 °C. Vrátime kapiu do rúry a pečieme ďalších 15 minút.

11

Vyberieme z rúry a podávame v polievkovom tanieri. Na každú plnenú kapiu nalejeme paradajkovú omáčku z misky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept