Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Reďkovky si rozkrojíme na polovicu alebo, ak sú malé, tak ich ponecháme vcelku. Keramickú formu vymažeme olivovým olejom a naukladáme do nej reďkovky. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou, pridáme tymian a celé strúčiky cesnaku, ktoré sme si len silno roztlačili nožom, aby sa uvoľnili vône a chute. Pokojne ich ponecháme v šupke, ktorú po upečení jednoducho vyberieme. Pečieme odkryté na 200 °C približne 30 minút. Hneď po vybratí z rúry posypeme hrudkami kozieho syra a nasucho opraženými píniovými orieškami. Zaujímavá kombinácia vznikne aj vtedy, keď použijeme syr gorgonzola. Na záver pokvapkáme extra panenským olivovým olejom a môžeme podávať ako prílohu k hlavnému jedlu alebo ako ľahkú večeru.