Recepty Pečená morka s brokolicou

Suroviny

1 morčacie mäso (celá morka alebo morčacie stehná)
1 vetvička tymiánu
2 citróny
1 brokolica
8 mrkiev (veľkých)
100 g masla
2 citróny
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ

Popis

Postup 

Morku osolíme a okoreníme, dutinu naplníme tymianom a citrónom. Rúru predhrejeme na 80 – 90 °C a morku v nej pomaly pečieme, kým mäso nedosiahne teplotu 70 °C. Zachová si tak maximálnu šťavnatosť. Morku vyberieme, rúru rozpálime na maximum a opečieme kožu do chrumkava. Hotové jedlo necháme odpočívať minimálne 10 minút na teplom mieste, aby sa šťava v mäse rovnomerne rozložila. Brokolicu rozdelenú na hlavičky tri minúty povaríme v osolenej vode, potom krátko restujeme v rozpustenom masle. Mrkvu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a pod pokrievkou opekáme na masle, pokiaľ nie je al dente. Všetku zeleninu ochutíme soľou a korením.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept