Recepty Päťhviezdičková kapustnica

Suroviny

1 kg údenej šunky
1 kg kyslej kapusty
čierne korenie
1 hlavička cvikly
bobkový list
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
1 hrsť šampiňónov (sušených a namočených)
250 g údenej klobásy (alebo viac)
5 sušených fíg
kyslá smotana

Postup

1

Údené mäso uvaríme domäkka. Mäso vyberieme, nakrájame na kocky a vrátime späť do vývaru.

2

Potom pridáme kyslú kapustu, pokrájanú cibuľu, huby, cesnak, nastrúhanú cviklu, figy, koreniny a spolu varíme. Tesne pred dovarením pridáme údenú klobásu, červenú papriku a všetko necháme prejsť varom.

3

Pred podávaním ozdobíme každý tanier kapustnice lyžičkou kyslej smotany alebo mascarpone.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept