Recepty Parmezánové voňavé hviezdy
Suroviny
200 g masla
2 vajcia
8 PL kukuričného škrobu
1 a ½ šálky hrubej múky
1 šálku strúhaného parmezánu
½ šálky lúpaných mandlí (pomletých alebo jemne nasekaných)
oregano
Popis

Zmäknuté maslo elektrickým šľahačom vyšľaháme na krém. Počas šľahania pridávame vajcia, nastrúhaný syr, nadrobno nasekané mandle, soľ, oregano, prípadne iné bylinky – podľa chuti – a po častiach preosiatu múku a škrob. Cesto na záver vymiesime rukami. Malo by byť vlhké a formovateľné, v prípade potreby pridáme ešte múku alebo vodu (ak je príliš vlhké alebo príliš suché). Vytvarujeme bochník a na 45 minút ho dáme do chladničky. Keď ho vyberieme, vyvaľkáme ho na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme hviezdy, ktoré pečieme dozlata na plechu na papieri na pečenie asi 10 –15 minút pri teplote 180 °C.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4