Recepty Paradajkový koláč s kozím syrom
Suroviny
100 g masla
250 g múky (celozrnnej)
soli
cukru
100 ml studenej vody
Plnka
4 šalotky (nakrájané na kocky)
2 ČL olivového oleja (extra panenského)
220 g kozieho syra
3 PL medu
4 paradajky (nakrájané na plátky)
½ ČL mletého čierneho korenia
2 PL čerstvého tymianu
1 veľké vajce
potravinová fólia
papier na pečenie
Postup
 alt=
1
Pripravíme si cesto: Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor. Na to nastrúhame maslo a poriadne spolu zmiešame.
 alt=
2
Keď sa spoja, po lyžiciach pridávame vodu a miesime, kým nevznikne hladké cesto.
 alt=
3
Sformujeme ho do gule, zabalíme do potravinovej fólie a dáme chladiť na 45 minút.
 alt=
4
Kým sa cesto chladí, vyhrejeme rúru na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
 alt=
5
Nadrobno nakrájanú šalotku osmažíme s olivovým olejom v panvici dozlatista a necháme vychladnúť. Paradajky nakrájame na tenké plátky.
 alt=
6
Cesto rozvaľkáme na 0,5 cm hrubý kruhový plát a presunieme na plech.
 alt=
7
Posypeme kozím syrom, pokvapkáme medom a rovnomerne rozložíme šalotku. Na to rozložíme paradajky, osolíme ich, okoreníme, jemne pokvapkáme olivovým olejom a posypeme tymianom. Suroviny ukladáme tak, aby zostali aspoň 2 cm voľného okraja cesta.
 alt=
8
Okraje cesta prehneme cez paradajky a potrieme rozšľahaným vajcom.
 alt=
9
Pečieme asi hodiny, kým nie je kôrka zlatá. Pred podávaním necháme 2 – 3 minúty vychladnúť.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4