Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme si cesto: Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor. Na to nastrúhame maslo a poriadne spolu zmiešame.
Keď sa spoja, po lyžiciach pridávame vodu a miesime, kým nevznikne hladké cesto.
Sformujeme ho do gule, zabalíme do potravinovej fólie a dáme chladiť na 45 minút.
Kým sa cesto chladí, vyhrejeme rúru na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
Nadrobno nakrájanú šalotku osmažíme s olivovým olejom v panvici dozlatista a necháme vychladnúť. Paradajky nakrájame na tenké plátky.
Cesto rozvaľkáme na 0,5 cm hrubý kruhový plát a presunieme na plech.
Posypeme kozím syrom, pokvapkáme medom a rovnomerne rozložíme šalotku. Na to rozložíme paradajky, osolíme ich, okoreníme, jemne pokvapkáme olivovým olejom a posypeme tymianom. Suroviny ukladáme tak, aby zostali aspoň 2 cm voľného okraja cesta.
Okraje cesta prehneme cez paradajky a potrieme rozšľahaným vajcom.
Pečieme asi hodiny, kým nie je kôrka zlatá. Pred podávaním necháme 2 – 3 minúty vychladnúť.