Recepty Orecchiette s kuracím mäsom a brokolicou v parmezánovej omáčke

Suroviny

300 g kukuričných cestovín (Tesco Finest Orecchiette)
2 PL olivového oleja
500 g kuracieho stehna (bez kosti a kože)
2 PL masla
3 strúčiky cesnaku
250 ml šlahačky (smotany na šľahanie)
1 čl oregana (sušeného)
200 g brokolice
70 g parmezánu (strúhaného)
1 čl čerstvej citrónovej šťavy
1 čl soli
¾ ČL mletého čierneho korenia
1 liter vody (a štipka soli na varenie cestovín)

Postup

1

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich a odložíme bokom.

2

Vo väčšej panvici si rozohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájané kuracie mäso a dochutíme ho polovicou z uvedeného množstva soli a mletého korenia. Opekáme približne 15 minút. Potom pridáme očistený a pretlačený cesnak a opekáme ešte 5 minút, kým nebude mäso zlatohnedé. Odložíme ho bokom.

3

Do tej istej panvice pridáme maslo, smotanu, oregano a citrónovú šťavu. Privedieme do varu a potom pridáme brokolicu. Čiastočne prikryjeme pokrievkou a necháme variť 5 minút, kým brokolica nezmäkne. Následne pridáme mäso a parmezán, zvyšok soli a mletého korenia.

4

Do panvice pridáme k zmesi uvarené cestoviny, premiešame ich a ešte teplé podávame.

5

Podávame s dobre vychladeným Tesco Finest Macabeo Chardonnay Campo de Borja.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept