Omáčky k steakom
Suroviny
1 šalotka
70 - 80 g masla
100 g húb
40 ml 30 % smotany
20 ml koňaku
pohárik sterilizovaného zeleného korenia
20 ml koňaku
120 ml 30 % smotany
40 ml 30 % smotany
20 ml koňaku
50 g masla
1 šalotka
250 ml mlieka alebo smotany
70 g parmezánu
70 g gorgonzoly
muškátový oriešok
soľ
korenie
200 ml zaváraných brusníc
1 dcl červeného vína alebo koňaku
1 dcl sladkej smotany
soľ
korenie
Popis

Hríbová omáčka

Maslo zohrejeme na panvici, osmažíme na ňom na jemno nakrájanú šalotku a huby. Zaflambujeme koňakom, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme soľou a korením.

Omáčka z korenia

Na panvicu vylejeme korenie a necháme prevrieť, následne zalejeme smotanou a koňakom a varíme do zhustnutia. Dochutíme soľou a korením.

Syrová omáčka

Na masle opečieme na jemno nasekanú šalotku, prilejeme mlieko, privedieme do varu a pridáme nastrúhaný syr. Pomaly varíme, až kým sa nerozpustí. Ochutíme soľou a korením.

Brusnicová omáčka

Do výpeku pridáme brusnice a necháme ich chvíľku prevrieť, pridáme alkohol, zapálime a necháme odpariť. Zalejeme smotanou a počkáme, kým omáčka zhustne, dochutíme a podávame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4