Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Omáčka na steak je ako čerešnička na torte. A bylinkové maslo je tu pre tých, ktorí dobrej chuti nemajú nikdy dosť.
Omáčka zo štvorfarebného korenia - Jemne nakrájanú šalotku opražíme na masle. Pridáme korenie. Pridáme smotanu na varenie a redukujeme.
Hubová omáčka - Huby a šalotku nakrájame na kúsky. Maslo roztopíme na panvici a šalotku opražíme. Pridáme múku a cesto pražíme doružova. Bešamel zalejeme smotanou, pridáme nasekané huby, bobkový list, soľ, dochutíme soľou a varíme. Tip: Namiesto prípravy omáčky na maslovom základe ju môžeme vytvoriť na výpeku z mäsa.
Brusnicová omáčka - Povaríme maslo na panvici a pridáme brusnice alebo džem, pridáme klinček, borievky a miešame, až kým hmota nezhustne. Vyberieme klinček a omáčku ešte môžeme rozmixovať, kým nie je taká, akú ju máme radi.
Slivková omáčka - Roztopíme maslo na panvici, pridáme džem a povaríme. Pridáme šľahačku, štipku škorice a varíme, až kým hmota nezhustne.
Bylinkové maslo - Maslo necháme zmäknúť. Medzitým dôkladne pokrájame bylinky. Môžeme si vybrať aj iné bylinky. Maslo zmiešame s bylinkami, soľou, citrónovou šťavou a zmes zabalíme do potravinovej fólie alebo malej nádobky. Maslo dáme do chladničky aspoň na tri hodiny. Tip: Použite na bylinkové maslo napríklad formičky na čokoládové cukríky. Maslo tak môžete jednoducho vyklopiť a sledovať, ako sa malé kúsky masla roztápajú na šťavnatom steaku. Rovnako tieto maslové kúsky môžete použiť aj na zemiaky.