Recepty Obedové menu z pravých slovenských pochúťok

Suroviny

2 PL Klátovského oleja bez vône
1 balenie tvrdého syra (z Farmy Východná)
2 dcl vína SANVIN Neronet
500 g mletého bravčového mäsa
200 g špaldovej slovenskej ryže
1 PL worčestrovej omáčky
4 strúčiky cesnaku
1 hrnček vody
1 vajce
1 jarná cibuľka
450 g paradajok
2 lyžice paradajkového pretlaku
6 paprík (mix farieb)
soľ
majorán (sušený)
mleté čierne korenie

Postup

1

Špaldovú slovenskú ryžu uvaríme s jeden a pol násobkom vody, so soľou a 2 PL lyžicami Klátovského oleja bez vône. Necháme vychladnúť.

2

Mleté mäso zmiešame s vychladnutou Špaldovou slovenskou ryžou, pridáme vajíčko, majorán, mleté čierne korenie, cesnak a soľ. Dôkladne premiešame.

3

Na Klátovskom oleji bez vône opražíme jemne nasekanú cibuľku, pridáme cesnak, mleté čierne korenie a soľ. Postupne pridávame čerstvé nakrájané paradajky, worchestrovú omáčku a 2 PL paradajkového pretlaku. Zalejeme hrnčekom vody a necháme chvíľu podusiť.

4

Odrežeme vrch papriky a odstránime semienka. Do omáčkou podliateho pekáča vložíme papriky, s odrezanou časťou nahor a plníme ich pripravenou zmesou. Vrch posypeme tvrdým syrom z Farmy Východná a naspäť zakryjeme.

5

Do predhriatej rúry na 175 °C vložíme pekáč s paprikami a necháme piecť približne 50 minút.

6

Servírujeme s pohárom vínka SANVIN Neronet. Dobrú chuť!

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept