Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Špaldovú slovenskú ryžu uvaríme s jeden a pol násobkom vody, so soľou a 2 PL lyžicami Klátovského oleja bez vône. Necháme vychladnúť.
Mleté mäso zmiešame s vychladnutou Špaldovou slovenskou ryžou, pridáme vajíčko, majorán, mleté čierne korenie, cesnak a soľ. Dôkladne premiešame.
Na Klátovskom oleji bez vône opražíme jemne nasekanú cibuľku, pridáme cesnak, mleté čierne korenie a soľ. Postupne pridávame čerstvé nakrájané paradajky, worchestrovú omáčku a 2 PL paradajkového pretlaku. Zalejeme hrnčekom vody a necháme chvíľu podusiť.
Odrežeme vrch papriky a odstránime semienka. Do omáčkou podliateho pekáča vložíme papriky, s odrezanou časťou nahor a plníme ich pripravenou zmesou. Vrch posypeme tvrdým syrom z Farmy Východná a naspäť zakryjeme.
Do predhriatej rúry na 175 °C vložíme pekáč s paprikami a necháme piecť približne 50 minút.
Servírujeme s pohárom vínka SANVIN Neronet. Dobrú chuť!