Recepty Nepečený cheesecake s hroznom
Suroviny
300 g maslových sušienok
190 g roztopeného masla
160 g syra ricotta (alebo iného krémového syra)
130 ml šľahačky
3 PL práškového cukru
1 ČL likér (pre chuť)
1 štipka soli
citrónová kôra
biele hrozno
červené hrozno
okrúhla tortová forma 22 cm
Postup
1
Sušienky vložíme do mikroténového vrecka a pomocou valčeka ich rozdrvíme. Potom ich vložíme do veľkej misy.
2
Pridáme roztopené, ešte horúce maslo a citrónovú kôru. Dobre premiešame, aby sušienky nasiakli maslom.
3
Vystelieme tortovú formu papierom na pečenie a naplníme ju zmesou sušienok. Odložíme do chladničky aspoň na 4 – 6 hodín.
4
Pripravíme plnku: zmiešame syr ricotta alebo iný krémový syr s cukrom a likérom. Pripravíme šľahačku a pridáme ju do krému. Jemne premiešame.
5
Umyjeme hrozno, osušíme a rozdelíme na polovice, a odstránime jadierka.
6
Uložíme prvú vrstvu hrozna na sušienkový základ, prekryjeme polovicou pripraveného krému a potom pridáme ďalšiu vrstvu hrozna a krému.
7
Koláč ozdobíme zvyšným hroznom a odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie však na noc.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4